عظام‌آنلاین مگ > عمومی > داستان جالب اختراع برف پاک کن

داستان جالب اختراع برف پاک کن


تصویر راهبر ارشد پرتال
11:48 - 1403/07/15

زمان مورد نیاز برای مطالعه : 5 دقیقه

یک داستان واقعی از چگونگی اختراع برف پاک کن

تاریخچه

این یک داستان کاملاً واقعی است. سال 1902 مری آندرسون از آلاباما، در حال بازدید از نیویورک بود که متوجه شد شرایط نامساعد هوا باعث شده است که قادر نیست محیط اطراف و خیابان ها را از داخل خودرو ببیند. ترکیبی از ماهیت کنجکاوی او و شرایط نامساعد هوا، منجر به اختراع اولین برف پاک کن، این قطعه مهم شد هرچند که او هیچ نفع مالی از این اختراع بدست نیاورد.
خودروهای قدیمی نیازی به برف پاک کن نداشتند!
خودروی فعلی شما سیستم کولر یا همون ایرکاندیشن دارد؟ درست است که کولر یک آپشن استاندارد روی تمام خودرو ها است اما بسیاری یاد دارند که همه خودروها مجهز به سیستم کولر نبودند. درست مثل سیستم رادیو پخش، بالابر های برقی شیشه ها، قفل اتوماتیک درب ها و گیربکس اتوماتیک که به صورت استاندارد روی خودروها نبودند و اتوموبیل ها با گذشت زمان توسعه داده شده و مجهز تر شده اند. حال جالب است بدانید در سال 1900 که مری آندرسون ایده ی تولید قطعه برف پاک کن را داشت ، حتی برخی خودروها شیشه جلو نداشتند!
اختراع مری آندرسون خودروی فعلی شما سیستم کولر یا همون ایرکاندیشن دارد؟ درست است که کولر یک آپشن استاندارد روی تمام خودرو ها است اما بسیاری یاددر زمستان سال 1902 مری آندرسون در حال رانندگی در شهر نیویورک بود که متوجه چندین نکته از وضعیت آب و هوا مخصوصاً باران شد.
1- باران دید را بسیار سخت و محدود می کرد و مسافران نمیتوانستند از پنجره ماشین بیرون را نگاه کنند. از آن مهم تر رانندگان در دید روبه رو، مشکلات جدی داشتند.
2- کارایی و آسایش از بین رفته بود. راننده باید خودرو خود را نگه می داشت تا شیشه جلو اتوموبیل را پاک کند و دید خود را افزایش دهد که دوباره باید این کار را تکرار می کرد یا راننده خودرو را نگه نمیداشت و در حین رانندگی پنجره را پایین کشیده و شروع به تمیز کردن شیشه جلو میکرد که این امر از سویی خطر بزرگی از جهت ایمنی برای رانندگی بود و از سویی مسافران و راننده نیز متحمل هوای سرد و بارانی میشدند.
از همین رو مری آندرسون که یک تاجر موفق بود بلافاصله شروع به ایده پردازی کرد.

ایده پردازی
ماری اندرسون شروع کرد به فکر کردن و ایده پردازی کرد که چگونه بدون تلاش زیاد به خرج دادن از طرف راننده می توان مشکل آب، رطوبت و در کل باران و برف را از روی شیشه جلوی اتوموبیل را برطرف کرد؟ در واقع دیدگاه او با دیدگاهی که امروزه ما در رابطه با برف پاک خودور داریم تفاوت چندانی ندارد. او یک قطعه اهرمی را در داخل اتوموبیل قرار می داد که می تواند تیغه های لاستیکی را در امتداد شیشه جلو اتوموبیل حرکت دهد و پاک کند. شایان توجه است که مدل امروزی تفاوت خاصی با مدل او نداشته است. او این اختراع خود را در سال 1903 ثبت کرد.
تیغه های برف پاک کن
در ابتدای متن اشاره کردیم که ماری آندرسون علی رغم اختراع قطعه ی برف پاک کن در سال 1903 هیچ پولی دریافت نکرد و هیچ نفع مالی از این ایده نبرد. پس چگونه برف پاک کن ها پس از ایده اولیه ماری آندرسون تکامل یافتند؟ طراحی تیغه های برف پاک کن ها که در واقع همان چیزی است که امروزه استفاده می شود در آن زمان به نتیجه نرسید و پس از مدتی حق ثبت اختراع وی منقضی شد.
روند تکامل 1903 تا 1917: افراد زیادی در دنیا روی این ایده کار می کردند که یکی از مهمترین آن ها مری آندرسون و پس از آن شارلوت بریدج وود از انگلستان بود. او حتی اختراع را به اسم خودش در انگلستان ثبت کرد.
1920: برف پاک کن ها به بالای شیشه جلو ماشین وصل می شدند و به صورت دستی کنترل می شدند.
1921: تیغه های برف پاک کن برقی به شکل امروزی توسط ویلیام فوربت در این سال توسعه داده شد که نیروی لازم برای به حرکت در آوردن تیغه برف پاک کن ها را از طریق یک لوله از موتور خودور تامین کرد.
1925: شرک تریکو، شرکت و حق اختراع آقای فوربت رو به قیمت 1 میلیون دلار می خرد تا تکامل بیشتری را روی برف پاک ها دهد.
1926: شرکت بوش سیستم برف پاک های برقی و اتوماتیک را وارد خط تولید انبوه می کند.
1930: شرکت تریکو که پیش از حق اختراع آقای فوبت را خریداری کرده بود، آب پاش را به برف پاک کن اضافه کرد و بدین ترتیب سیستم شستشوی شیشه جلو اتوموبیل راه افتاد.
1970: برف پاک کن و شیشه شورهای چراغ های جلو اتوموبیل توسط شرکت ساب معرفی شدند.
1990: شرکت کادیلاک برف پاک کن اتوماتیک را به بازار ارائه داد.
در حال حاضر: امروزه برف پاک کن ها به سنسورهای هوشمندی مجهز شده اند که به صورت کاملا اتوماتیک میزان بارش برف یا باران و سرعت خودرو را تشخیص داده و شیشه را بر اساس این داده ها تمیز می کنند. برف پاک کن های ماشین اغلب نادیده گرفته می شوند در حالی که تاریخچه بسیاری دارند و هنور نیز در حال تکامل و کاربردی تر شدن هستند.
برچسب‌ها:
دیدگاه‌های کاربـران (0)

شما هم می‌ توانید دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. برای ثبت دیدگاه، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

تاکنون دیدگاهی ثبت نشده است. شما با ثبت دیدگاه خود اولین باشید.